AGION
Provinciaal Secundair Onderwijs, Landbouwschool Wijnpers, Leuven © Bas Princen

U bent hier

Landbouwschool Wijnpers - Leuven

Het provinciebestuur van Vlaams Brabant besliste om de oude villa op de site van De Wijnpers in Leuven te slopen en zo plaats te maken voor een nieuw klassenblok voor de eerste graad. De nieuwbouw is ontworpen als een schakel in de randbebouwing langs de Mechelsevest. De speelplaats bevindt zich voor het gebouw. Onder de speelplaats zit de sporthal verborgen. De oriëntatie zorgt voor een maximale inval van noorderlicht voor de sporthal. De nieuwe sporthal kan ook na de schooluren gebruikt worden.

Het robuust gebouw heeft een sombere vorm van een gang- en trappenzone met aan de stadszijde de klassen met zicht op de Leuvense skyline.

Dit project werd genomineerd voor de Belgische Prijs voor Architectuur 2015.

Wij zijn tevreden over de subsidies die we ontvingen voor de realisatie van ons project. De samenwerking met AGION verliep tijdens de verschillende fasen en met de verschillende contactpersonen vlot. (Dienst gebouwen - Provincie Vlaams-Brabant)

© Bas Princen