AGION
Vrij Secundair Onderwijs, Sint Albertus college, Haasrode ©AGION

U bent hier

KennisPunt Scholenbouw

Ook in 2015 bouwde AGION zijn documentatiecentrum, het zogenaamde KennisPunt Scholenbouw, verder uit. Het bevat een omvangrijke collectie aan scholenbouwliteratuur en goede voorbeelden.

De uitbouw en het permanent beheer van het KennisPunt Scholenbouw kadert in de adviserende, ondersteunende en begeleidende rol die AGION wil vervullen voor haar klanten, inrichtende machten en bouwteams. Ook studenten en onderzoekers kunnen gebruik maken van de uitgebreide collectie van boeken, tijdschriften, artikels, wetenschappelijke rapporten en onderzoeksmateriaal over het thema scholenbouw.

Het materiaal rond Scholenbouw is onderverdeeld in verschillende thema’s. Schoolarchitectuur en scholenbouwbeleid vormen de hoofdbrok. Verder bevat het Kennispunt informatie over de overheidsfinanciering van scholenbouw maar ook literatuur met betrekking tot beleidsmonitoring van schoolgebouwen, de normering en de regelgeving. Over en voor de planning van schoolgebouwen, het gebruik en de evaluatie ervan zijn ook documenten en literatuur voorhanden.

De collectie bevat boeken, tijdschriften, artikels, wetenschappelijke rapporten, onderzoeksmateriaal, multimediamateriaal, etc. Al het materiaal rond Scholenbouw is opgenomen in een digitale databank.

Voor de verdere uitbouw van het KennisPunt Scholenbouw houdt AGION de vinger aan de pols bij de meest recente publicaties, onderzoekswerken en scholenbouwartikels.

Het Kennispunt staat ook voor de constante uitbouw van expertise rond kwalitatieve scholenbouw.

Daarnaast kunnen ontwerpers over allerhande thema’s meer info vinden op de webpagina ‘info voor ontwerpers’.

In 2015 kreeg de afdeling Kennis en Advisering een 100-tal vragen met betrekking tot verschillende inhoudelijke thema’s. Ongeveer 80% van deze vragen werden gesteld via e-mail. De overige via telefoon en enkele mondeling. De meest populaire thema’s zijn: energie, EPB, ontwerprichtlijnen, sanitair, systeembouw, toegankelijkheid en veiligheid.

Lees meer over het KennisPunt